Nattens bibliotek

Nattens bibliotek

Posted in Att skriva by Siri Wikander on 18 september 2008

Siri Wikander Operan

Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Siri Wikander. På dagarna ansvarar jag för Ledar- och Medarbetarförsörjning på ett börsnoterat företag. Detta är min privata blogg. Vill du hellre läsa om Strategisk HR så gå till min blogg Affärsdriven HR.

Förutom att jag recenserar kulturella yttringar, böcker, film och teater, har jag några mellanmänskliga ämnen som jag undersöker och debatterar kring: skilsmässa, utmattningsdepression och alkoholproblem/medberoende. Samtal har alltid fascinerat mig och jag skriver ofta ner dialoger jag överhör i min omvärld.

CV

Föreläsare

Det går bra att anlita mig som föreläsare. Jag föreläser om lite olika ämnen, men det vanligaste är att jag talar om saker relaterat till mitt jobb som affärsdriven HR, mångfald och hur man uppnår det samt digital kommunikation för att attrahera och utveckla medarbetare.

Mer om bloggen

Om du vill skicka recensionsexemplar av böcker och tidningar till mig så mejla mig för snigeladress. Min mejl är: siri.wikander (at) gmail.com. Jag finns på twitter på twitter.com/nattensbiblio.

Jag strävar efter att alltid ange fotografens namn och länk till deras hemsida och var bilden publicerats. När det gäller bilder på böcker och författare så använder jag pressbilder från förlagens hemsidor. Bilder på filmer hämtar jag från filmdatabasen IMDB.com. Där finns också pressbilder på skådespelare.

Min blogg lyder under BBS-lagen. Jag är skyldig att se till att de inte finns uppvigling till brott, barnpornografi, rascism eller förtal i inläggen eller i kommentarerna. Detta gör jag genom att publicera alla kommentarer oavsett om innehållet är otrevligt. Sedan försöker jag bemöta kommentarerna respektfullt för att få igång ett samtal. Jag tror på att trollen ska synas och redigerar aldrig i en kommentar. Min erfarenhet är att det nästan alltid går att få i gång ett bra samtal.

21 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Antonia said, on 29 december 2008 at 2:46 f m

  testar funktionen

 2. nattensbibliotek said, on 29 december 2008 at 7:38 e m

  Och det verkar ju fungera…

 3. Bodil said, on 05 februari 2009 at 11:50 f m

  Hej, vill bara tacka för att du gjorde mig uppmärksam på att jag länkat tokigt till hundstallet. Och vilken underbar blogg du har!
  /Bodil

  • nattensbibliotek said, on 05 februari 2009 at 12:00 e m

   Nu blev jag glad! Tack!
   /Siri

 4. Thommy said, on 27 april 2009 at 4:20 e m

  Till nattens bibliotek

  Hej!

  Titeln på din blogg låter poetisk. Det ger inger förtroende. Recenserar ni (du) verkligen inskickade recensionsexemplar.
  Här länken, Kistalight goes Ryan on line, till en webbutgåva av en privatutgåva som heter Kistalight goes Ryan och är en samling reseskisser med en veckodagbok som ingresser.
  Håll till godo1
  Mvh/Thommy Sjöberg/ kistalight@hotmail.com

  http://kistalightgoesryan-larsthommy.blogspot.com/ (Fildelad!? version)

 5. nattensbibliotek said, on 27 april 2009 at 5:26 e m

  Tack för din kommentar! Och för din bok! Den ligger inte i riktigt linje med vad jag brukar recensera. Det är mest böcker inom psykolog, ledarskap, utmattningsdepression och andra sådana ämnen. Men jag ska ta mig en titt och är det oemotståndligt så kanske, kanske….

  Hälsningar,
  Siri

 6. Thommy said, on 27 april 2009 at 6:32 e m

  Det tackar vi för.
  Passar på att rodda runt lite på din blogg.
  Biten om Melankolia t ex verkar spännande.
  Kistalight kan rekommendera en riktigt kort en från goes Ryan; Lördag med tid för eftertanke och några haikudikter med stämningar från Stralsund. Möjligen…möjligen tangerar det dina ämnen en aning.

  Hälsningar
  från Kistalight

 7. nattensbibliotek said, on 27 april 2009 at 6:35 e m

  Jag läste och tyckte om reseskildringen till Bergamo. Jag har varit där flera gånger och är överförtjust över att Ryan Air flyger just dit. De som bara tar bussen in till Milano missar verkligen en riktig pärla.

 8. Thommy said, on 27 april 2009 at 6:37 e m

  Melankolia i föregående inlägg ska förstås vara Karin Johannisson, Melankoliska rum. Den blev vi nyfikna på.
  /Kistalight

 9. Helena said, on 30 april 2009 at 9:45 f m

  Hej!
  Hittade din blogg via Hillevi Wahls blogg om jag brukar kika in på. Du verkar, liksom jag själv, ha ett engagemang i missbruksfrågor.
  Vill bara tipsa om en grupp på Facebook, som reagerar mot att McDonalds på Arlanda har fått tillstånd att servera starköl.
  Att frångå sin alkoholfria policy är ett svek mot barnen, inte minst de 400 000 barn som växer upp med vuxna som har ett riskfyllt drickande. Alkoholkonsumtionen är skyhög, och barnen är de som drabbas värst.
  http://www.facebook.com/group.php?gid=78140015954

  • nattensbibliotek said, on 30 april 2009 at 9:47 f m

   Tack för tipset!

 10. nattensbibliotek said, on 30 april 2009 at 9:50 f m

  Kära läsare!
  Kommentera GÄRNA, men inte här under min presentation. Välj istället ett inlägg att kommentera så får alla läsarna möjlighet att se det.
  Tack på förhand!
  /Siri

 11. Mette said, on 17 juli 2009 at 3:26 e m

  Siri, första gången jag är här idag (ang vårdnadstvistartikeln). Gillar verkligen din blogg. Så det här kommer att bli den enda och första bloggen jag kommer att följa regelbundet tror jag! Hälsningar, Mette

  • nattensbibliotek said, on 17 juli 2009 at 3:53 e m

   Vad glad jag blir! Verkligen, verkligen glad. Välkommen att titta in hur mycket du vill!

 12. Mette said, on 11 september 2009 at 7:44 e m

  Måste bara fråga om det här med Twitter och ”Follow me on twitter”. Har du tid att förklara det? Är twitter en kortversion av din blogg eller? Ursäkta om jag är dum nu…Är inte så haj på Twitter tror jag.

  • nattensbibliotek said, on 11 september 2009 at 7:54 e m

   Det finns INGA dumma frågor! Twitter är en tjänst som bygger på att man skriver in små statusmeddelande på 140 tecken. I twitter kan vem som helst följa mig och jag kan följa vem som helst. Det du ser på min startsida är mina egna twitterinlägg. Om du klickar på Follow me in twitter kommer du in på min egen sida i twitter. Jag tror det fungerar även om du inte har ett eget abonnemang.

   Twitter är mångt och mycket en tjänst för att tipsa om roliga artiklar och inlägg. Men allra bäst gillar jag det när vi är flera som följer en och samma föresläsning och diskuterar vad de säger i twitter. Då använder alla ett lite märke på slutet för att visa att man skriver om just den föreläsningen tex #bokensdag

   Är du intresserad av att läsa mera om twitter så hade Times en jätteintressant artikel i juni om hur twitter förändrar våra liv. Här är länken: http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1902604,00.html

 13. Mette said, on 07 november 2009 at 12:07 e m

  Hej. Finns två Winnerbäck bilj på Blocket till ikväll. Las ut 7.15 så de kanske finns kvar….

 14. Mette said, on 10 november 2009 at 1:24 e m

  Vet inte om du fortfarande vill ha tips men om du vill det så såg jag det här idag:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/pappor-diskrimineras-av-journalister

  • nattensbibliotek said, on 10 november 2009 at 1:37 e m

   Tack! Jag villl alltid ha tips! På jobbet nu. Läser ikväll.

 15. […] Nattens bibliotek […]

 16. Ulrika Larsson said, on 24 september 2011 at 10:42 f m

  Hej Siri!

  Tack för en bra blogg!

  Jag har skrivit en föreställning som jag tror du skulle gilla! Den heter Modren och har urpremiär på Rival nu på onsdag. Modren är en musikalisk dramakomedi som tar på ett komiskt och berörande sätt upp en något ansträngd relation mellan en mor och en dotter. Många av de frågor du tar upp i din blogg är frågor som tas upp i föreställningen. Musiken är även den nyskriven och riktigt bra!

  Det skulle vara jätteroligt om du ville komma och titta!

  Genrepet på Rival sker på måndag 26/9 kl 19.00 och premiären är onsdag 28/9 kl 19.00. Hoppas något av dessa datum kan passa dig.

  Läs mer på http://www.modren.se

  Mvh Ulrika Larsson, mausförfattare

  ulrika@modren.se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 54 andra följare

%d bloggare gillar detta: