Nattens bibliotek

Inlägg som berör – 25 november 2011

Posted in Inlägg som berör by Siri Wikander on 25 november 2011

Samlat lite läsvärt. Högt, lågt och politiskt.

Att behöva vara vuxnare än man förtjänar

Journalisten Helena Sandklef kom hem till sitt barndomshemmet och fann bägge sina föräldrar nersupna och nergångna. Hon tog dem till psykakuten. Sprang mellan avdelningarna. Talade med läkare. Och fick vara väldigt vuxen. Genom hela denna helvetes helg twittrade hon (25 oktober). På morgonpasset berättar hon hur det är att vara ett vuxet barn till alkoholister. Här skriver hon i Metro om händelsen och här på bloggen med en dödshumor som jag gillar.

En lite öppnare Mona Sahlin

Adam Svanell på Magasinet Novell har gjort en personlig intervju med Mona Sahlin. Det är samma patos, samma ilska, men hon är friare att tala nu när inte hänsynen är så stor att ta längre. (Tack Gustav Gelin för tipset).

Måtte girighet störa nattsömnen i evighet!

Vad händer om styrelsen i bolaget som äger den stora dagstidningen skriver ett avtal som ger 10 miljoner till avgående Vd? Vad händer om Vd är så girig så han tar emot pengarna? Hur blir det för journalisterna som arbetar på tidningen och är satta att bevaka makthavarnas ersättningar? Hur känns det att se Vd ta emot pengarna samtidigt som kollegorna får gå på grund av nedskärningar? Detta händer nu på Sydsvenskan. Journalisten Andreas Ekström avsade sig för några timmar lojaliteten gentemot sin arbetsgivare och ställde sig helt på sin tidnings, sina kollegors och sina läsares sida och skrev i brinnande takt rakt ut vad han tyckte. Civilkurage! Lillemor Strömberg sammanfattade Andreas twitter och omgivningens reaktionerna.

Vi människor lägger tid på så konstiga saker

Det blir allt vanligare med skönhetsoperationer av kvinnans yttre könsorgan. Idealet är små blygdläppar utan hår. Lite som en 10-årig flickas blygd. Människan är en konstig varelse.

Riktiga män är inte rädda för att gråta!

Det låter väl bra? Att vi pratar som om män blir extra manliga när de visar känslor. ”Sex is not the enemy” menar dock att vi bara byter en manlig idealbild mot en annan när målet egentligen borde vara att alla får vara sig själva utan pålagda krav.

Hur känns det för en man och gå bakom en kvinna på en mörk parkväg?

Nerd life DeLuxe visar på strukturerna vi alla lever i och tar för givna. Bra om manliga och kvinnliga spår.

15-åring står upp mot makten i Ryssland

Personligt mod ger hopp om framtiden. Som den här historien om en 15-årig pojke som prosterade mot att skolan bara visade affischer på Medvedevs och Putin och skrev ”skojare” och ”tjuvar” på dem. När han blev uppkallad till rektorn filmade han det och la ut på nätet. Nu lägger vi pojkens namn på minnet. Matvej Tsivinjuk. Han dyker alldeles säkert upp igen!

Tagged with: ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andreas said, on 26 november 2011 at 7:05 f m

    Vd, inte chefredaktör!!

  2. […] Siri som gav mig medkänsla, visdom och råd […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 54 andra följare

%d bloggare gillar detta: